ΣτέκιΑμεΑ

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το Σωματείο “Το Στέκι” στο Υπουργείο Εργασίας

 

Την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου  το σωματείο μας, “Το Στέκι”, με την πρόεδρο Αναστασία Σαραντίδου και τον αντιπρόεδρο Αναστάσιο Μαυροκέφαλο συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Κύριο Σταμάτη.

Στην συνάντησή μας παραθέσαμε παραλείψεις και αστοχίες κατευθείαν από τους πολίτες με σκοπό την εύρεση λύσεων και καλυτέρευσης των διαδικασιών και νόμων. Σας παραθέτουμε κάποια από τα ζητήματα που συζητήθηκαν:

  • Ασφαλιστικά…..
  • Επιτροπές ΚΕΠΑ 
  • Μείωση ποσού συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα και εξετάσεις
  • ΔΩΡΕΆΝ  πρόσβαση σε δημόσια και σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα
  • Σε όλες τις μη αναστρέψιμες παθήσεις οριστικά αναπηρική σύνταξη. 
  • Κάρτα μόνιμης χρήσης για τα ΑμεΑ 
Συνάντηση με Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε, την συνεργασία του σωματείου μας με τον φορέα, για την προώθηση των συμφερόντων, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων, τις παραλείψεις και τις αστοχίες και τα προβλήματα γραφειοκρατίας των διαδικασιών των Ατόμων με Αναπηρία και των ευπαθών ομάδων.

Στόχος μας είναι η γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και κράτους. Η προώθηση των συμφερόντων, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων και η ηθική συμπαράσταση των Ατόμων με Αναπηρία και των ευπαθών ομάδων.  Είμαστε εδώ για όλους. Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε για τα αυτονόητα.

Ελάτε μαζί μας για να κάνουμε αυτή την φωνή πιό δυνατή, να κάνουμε αυτή την φωνή μια γροθιά. 

Σας απλώνουμε το χέρι για να σταθείτε δίπλα μας, να σταθείτε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες του τόπου. Σας θέλουμε δίπλα μας, όχι απέναντί μας.

Εμείς υποσχόμαστε ότι θα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και θα είμαστε δίπλα σε όποιον έχει την ανάγκη μας.

 

Το ΔΣ

Σωματείου “Το Στέκι