Νίκος Κουκουλάκης… Η Δύναμη της Θέλησης και της Ζωής!!!!!

Ο Νίκος Κουκουλάκης 51 ετών με επιθετικό λέμφωμα μη χοτκινγκς 4ου σταδίου διήθηση μυελού και παχέως εντέρου υποβλήθηκε σε επιθετικές χημειοθεραπείες 6 μήνες και συμπληρωματικες ακτινοβολίες ΚΝΣ εν έτη 1999.

Από το 2000 έχει συμπτώματα νόσου του Πάρκινσον διεγνωσμένος με νόσο Πάρκινσον εν έτη 2009. Υποβλήθηκε σε δυο επεμβάσεις στο παχύ έντερο μια δεξιά ημικολεκτομη 1999 και δεύτερη εν έτη 2019 λόγω ιλεου.

Τον Ιούλιο 2020 υπεβλήθη σε αφαίρεση θυροειδής αδένα με επιπλοκές και ξανά χειρουργείο μια εβδομάδα μετά.

Χαρακτηρισμενος με 85% κινητική αναπηρία 95% συνολική, χρίζει συμπαραστασης εταίρου προσώπου και εμπίπτει στο νόμο περί παραπληγίας. Στις 18 Αυγούστου προγραμματισε με συνοδια της κόρης του και του γαμπρού του, συν τον καθηγητή του απο τα ΤΕΦΑΑ της εργομετρίας και τον γιατρό που τον χειρούργησε στην Κρήτη το 1999 να περάσει το δυσκολότερο και μεγαλύτερο Φαράγγι της Ευρώπης, αυτό της Σαμαριάς στα Λευκά Όρη της Κρήτης μήκους 16 χιλιομέτρων μέσα από ένα δύσβατο μονοπάτι πλάτους μέγιστου 150 μέτρων και στενότερο και πιο επιβλητικό 3 μέτρα.

Στην διαδρομή θα χρησιμοποιήσει 2 βακτηρίες για καλύτερη διευκόλυνση της βάδισης μιας και έχει το χειρότερο σύμπτωμα της νόσου του Πάρκινσον το πάγωμα της βάδισης που μοιάζουν τα πόδια κολλημένα στο έδαφος με αδυναμία στο να ξεκολλήσουν και το χειρότερο αυτό συμπτωμα δεν ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή.

Το μεγάλο του άγχος είναι ο χρόνος καθώς η καλύτερή του επίδοση στο πέρασμα της Σαμαριάς ήταν 3 ώρες και 25 λεπτά, κάτι άπιαστο πλέον λόγω της κατάστασής του.

Καλή του επιτυχία.

Ο Νικόλαος Κουκουλάκης υπήρξε φωτορεπόρτερ για πολλά χρόνια μέχρι τα πρώτα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον τα οποία δυσκολέψαν κατά πολύ τα φωτογραφικά του καθήκοντα και τον οδηγήσαν στην αναγκαστική απόλυση. Έκανε τα χαρτιά του πέρασε επιτροπή αναπηρίας και έλαβε το ποσοστό του 67%, πήρε κάποιο επίδομα και επέλεξε να δοκιμάσει να περάσει στο πανεπιστήμιο στην σχολή που επιθυμούσε από μικρό παιδί την γυμναστική ακαδημία.

Ασχολήθηκε απο 12 χρονών με την άρση βαρών αλλά λόγω προβλήματός στην σπονδυλική στήλη δεν τα κατάφερε να συνεχίσει και να περάσει στη σχολή. Οπότε έκανε τα χαρτιά του με το 5% (εισαγωγή ατόμων με σοβαρές παθήσεις) πέρασε στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με ειδικότητα άρση βαρών.

Νιώθει ότι το Πάρκινσον αρχίζει και δείχνει τα δόντια του. Προλαβαίνει να τελειώσει τις σπουδές του πρωτού επέλθει το χειρότερο σύμπτωμα της νόσου. (FREEZEOFGAIT).
Είναι εθελοντής προπονητής στα Special Olympics από το 2014 στο powerlifting. Παίρνει μέρος και ο ίδιος σε αγώνες στο άθλημα αυτό με πολλές διακρίσεις.

Παράλληλα τελειώνει το μεταπτυχιακό του στην Ιατρική σχολή Αθηνών πάνω στην μοριακή και εφαρμοσμένη φυσιολογία που του δίνει την εξειδίκευση της θεραπευτικής άσκησης. Έχει πάρει μέρος κατά καιρούς σε αγώνες απόστασης ποδηλασίας, τρεξίματος, τρίαθλου, δυναμικού τρίαθλου (Powerlifting).

Αρωγός σε όλο το εγχείρημα και ο συνπροπονητής του στα Special Olympics Hellas στο άθλημα Powerlifting, Ανδρέας Κωλέττης.

* Οι φωτογραφίες και το κείμενο είναι από τον ίδιο Κύριο Κουκουλάκη και έχουμε την άδεια του να  χρησιμποιήθουν ατόφιες.

www.stekiradio.gr-Anastasia Sarantidou