Διεκδικώντας τα αυτονόητα για τα Άτομα με Eιδικές Aνάγκες στην Βουλή!

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, το www.stekiradio.gr επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κο Νίκο Βούτση για να θέσουν θέματα που αφορούν τα AμΕA.

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του “Συλλόγου Σ.Κ.Π. Αυτοάνοσα ΑμΕΑ & Φίλων Αυτών Το Στέκι”  Αναστασία Σαραντίδου επισκέφτηκε την Βουλή συνοδευόμενη από το εθελοντικό μέλος – ραδιοφωνικό παραγωγό του www.stekiradio.gr Μαυροκέφαλο Τάσο.

Στο τραπέζι τέθηκαν αρκετά θέματα που αφορούν σήμερα τα άτομα με ειδικές ανάγκες όπως:

  • Ασφαλιστικά.
  • Η συμμετοχή των ασφαλισμένων, στα φάρμακα και στις εξετάσεις, που είναι συνέχεια και για πάντα. Για τα χρόνια  νοσήματα αυτή η αφαίμαξη δεν τελειώνει ποτέ.
  •  Λογοθεραπείες και εργοθεραπείες σε άτομα ΑμΕΑ δεν πρέπει να έχουν όριο.
  • Την ολοκληρωτική έλλειψη πληροφόρησης από τα ασφαλιστικά ταμεία για τις παροχές που δικαιούνται Ανασφάλιστοι, Άνεργοι, ΑμΕΑ και μή.
  • Ελλιπής προσβασιμότητα, ούτε καν στα δημόσια κτίρια δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση, πολύ περισσότερο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
  • Παρατηρούνται φαινόμενα διάβρωσης στις πρωτοβάθμιες υγειονομικές επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας. Τα ίδια φαινόμενα παρατηρούνται και σε νοσοκομεία όπου παρέχεται υγειονομική περίθαλψη.  
  • Νομοθέτηση για δουλειά σε ΑμΕΑ. Σε άλλες χώρες υπάρχουν κανόνες για επιχειρήσεις, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να προσλάβουν ΑμΕΑ αν ξεπερνούν κάποιο αριθμό εργαζομένων.
  • Αποκλεισμός από τη ζωή εξαιτίας των παραπάνω… και όχι μόνο.

Ήταν μερικά από τα κυριότερα θέματα που θέσαμε και κουβεντιάσαμε μαζί τους. 

Στην δίωρη συζήτηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα ΑμΕΑ αλλά και άλλα γενικότερα θέματα. Μας δόθηκαν κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαν τεθεί και μέσω mail ενώ παράλληλα παραδόθηκαν και κάποια αιτήματα που θα συζητηθούν στην επόμενη αρμόδια Επιτροπή όπου δεσμεύτηκαν να παρευρεθεί και η Πρόεδρος του “Συλλόγου Σ.Κ.Π. Αυτοάνοσα ΑμΕΑ & Φίλων Αυτών Το Στέκι” Αναστασία Σαραντίδου.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτά που μας είπαν, θα διασταυρωθούν μέσω ΦΕΚ και στην συνέχεια θα ανακοινωθούν από το stekiradio.gr για να γνωρίζουμε όλοι ποια είναι τα δικαιώματά μας πραγματικά σήμερα, που είναι πάρα πάρα πολλά!!

Να τονίσουμε και το ΘΕΤΙΚΟ της όλης υπόθεσης, που είναι ότι μετά και από την επίσκεψη μας στο ΙΚΑ, ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ βλέπω ότι έχει σταλεί με mail, αφού μελετήθηκε και μας απαντούν, κρατώντας το μάλιστα τα αιτήματα μας στα χέρια τους. Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ περνάμε ποια απαρατήρητοι κι ότι τα ΑμΕΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΩΝΗ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΡΟΣΏΠΗΣΗ μέσω του www.stekiradio.gr ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΓΙΑ ΑμΕΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!”

www.stekiradio.gr-Anastasia Sarantidou