ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Σύλλογος Ανθρώπων Σκπ Αυτοανοσα ΑμEA Και Φίλων Αυτών Το Στέκι – Steki»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Σύλλογος Ανθρώπων Σκπ Αυτοανοσα ΑμEA Και Φίλων Αυτών Το Στέκι – Steki»

 

big-size-silogos logo-stekiradio

mail: info@stekiamea.gr

mail: info@stekiradio.gr

https://www.facebook.com/stekiradioamea/

https://www.facebook.com/SyllogosameatoSteki/

www.stekiradio.gr

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 211 41 02 502

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Φίλες και φίλοι να ευχηθώ σε όλους σας και στον καθένα ξεχωριστά να έχετε δημιουργική  και ελπιδοφόρα σε όλους τους τομείς αλλά και στα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν όλους μας αλλά και εκατοντάδες άλλες συνανθρώπων μας, που βιώνουμε την καθημερινή μάχη για καλυτέρευση των συνθηκών της υγείας μας.

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πολύ όμορφη χώρα αλλά συνάμα έχουμε την ατυχία να ζούμε σε μια χώρα που μας αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Δεν φθάνουν 5 λεπτά για να μιλήσουμε  για όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που έχουν την αυτονόητη ανάγκη στήριξης της πολιτείας. Ούτε μια μέρα δεν είναι αρκετή αλλά ούτε μια φορά το χρόνο. Χρειάζεται καθημερινή ενασχόληση, χρειάζεται ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων, είναι απαραίτητη -κατά τη γνώμη των περισσοτέρων από εδώ μέσα-  η εμπλοκή ανθρώπων που γνωρίζουν τα προβλήματα εξ ιδίων.

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, βιώνουν κάποιας μορφής αναπηρία . Στη χώρα μας τα άτομα με μακροχρόνιες σωματικές, νοητικές, πνευματικές και αισθητηριακές αναπηρίες ξεπερνούν το 10% του πληθυσμού, δίχως ωστόσο, να έχουν επίσημα καταμετρηθεί.

Είτε παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες, είτε νοητική στέρηση, είτε κώφωση – τύφλωση, είτε κινητικά προβλήματα.

Κι όμως τα άτομα αυτά -μεταξύ των οποίων και παιδιά- αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού αφού δικαιώματα όπως αυτά της ίσης μεταχείρισης, των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση αλλά και της ομαλής ένταξής τους στην κοινωνία έχουν ξεχαστεί σε κάποια συρτάρια ανευθυνουπεύθυνων υπουργείων.

Είναι απαραίτητη η αναγνώριση μη-αναστρέψιμων αναπηριών και χρόνιων παθήσεων με ισόβια χρονική ισχύ, προκειμένου να μη ταλαιπωρούνται ούτε να διασύρονται τα άτομα με αναπηρία μέσα από διαρκή επιτήρηση και επανέλεγχο.

Εντούτοις, αν και ορισμένες κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιων παθήσεων (σύνδρομο Down, ακρωτηριαστικές βλάβες άνω και κάτω άκρων, νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, παραπληγία, τετραπληγία, τυφλότητα, ινώδης κυστική νόσος, μεταμόσχευση νεφρών) έχουν αναγνωριστεί με ισόβια χρονική ισχύ παροχών, στην πράξη η αναγνώριση δεν εφαρμόζεται και τα άτομα με αναπηρία επαναξιολογούνται διαρκώς. Και ας μην μιλήσουμε για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, η οποία ούτε καν έχει αναγνωριστεί ως χρόνια ασθένεια. Πρόκειται για ΕΓΚΛΗΜΑ!!! Και δεν ζητάμε να μας κάνουν ΧΑΡΗ. Οι κοινωνικές παροχές είναι ΕΥΘΥΝΗ και ΑΠΟΛΥΤΗ υποχρέωση ενός Κράτους Κοινωνικής Πρόνοιας και Δικαιοσύνης.

Η δημοκρατικότητα μιας κοινωνίας φαίνεται , ως επί των πλείστων, από την προνοιακή αντιμετώπιση των ευπαθών ομάδων η οποία δυστυχώς, απουσιάζει ως τώρα.

Ας το καταλάβουν πια ότι ο σχεδιασμός μιας κοινωνίας δεν πρέπει αφορά μόνο για μια ομάδα υγιών ανθρώπων, αλλά για όλους. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι η αναπηρία, η ασθένεια, η αδυναμία λόγω ηλικίας ή εγκυμοσύνης, κλπ., είναι φυσικά φαινόμενα, αποτελούν μέρος της καθημερινότητας του ανθρώπου.

Την ώρα που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης διαμορφώνονται, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, συνθήκες ανέχειας, φτώχειας και εξαθλίωσης για μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, η μνημονιακή αντιμετώπιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της ασφάλισης υγείας, έχουν ήδη φέρει σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους, οι οποίοι πλέον στερούνται του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους στην παροχή υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας από το Κράτος.

Οι συνεχείς περικοπές και οι περιορισμοί σε φάρμακα και παροχές, οι μειώσεις στη χρηματοδότηση και η συμπίεση των προϋπολογισμών τόσο των Νοσοκομείων όσο και του ΕΟΠΥΥ, δημιουργούν τραγικές συνέπειες για τους ίδιους τους πολίτες.

Αποτέλεσμα είναι η Υγεία και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μετατρέπονται σταδιακά σε «είδος πολυτελείας».

Εκτός της οικονομικής κρίσης όλοι μας είμαστε πλέον αντιμέτωποι και με την ανασφάλεια μπροστά στην αρρώστια.

Ε, λοιπόν είναι υποχρέωσή μας να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το έγκλημα που συντελείται. Οφείλουμε να βγούμε μπροστά και να πάρουμε τα ηνία. Μόνο εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα πως είναι να πονάς, πως είναι να μην έχεις τα χρήματα να επισκεφτείς έναν γιατρός, πως είναι να περιμένεις στις ουρές των νοσοκομείων… Να εξευτελίζουν το εγώ σου, να μπαίνεις στο περιθώριο… Θα τους αφήσουμε ανενόχλητους να συνεχίζουν το απάνθρωπο έργο τους;;; Ε λοιπόν ΟΧΙ! Και το όχι μας είναι βροντερό. Ζητάμε αξιοπρέπεια στη ζωή, ζητάμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην υγεία. Βγαίνουμε μπροστά και το διεκδικούμε! Από σήμερα σας θέλουμε όλους, μηδενός εξαιρουμένου δίπλα μας. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΦΘΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ.

Σύλλογος Ανθρώπων Σκπ Αυτοανοσα ΑμEA Και Φίλων Αυτών Το Στέκι – Steki

Με εκτίμηση

H Πρόεδρος

Αναστασία Σαραντιδου

Η Γενική Γραμματέας

Ευθυμία Ματσου