Αποκλειστικό….Κλήση 150 ευρώ σε Άστεγο γιατί δεν είχε πάρει άδεια (εξόδου) “να κυκλοφορεί”

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ… ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Το www.stekiradio.gr είχε θίξει πρώτο, το θέμα των Αστέγων μέσα στην κρίση του #Covid-19, με το σκεπτικό που θα πάνε αυτοί οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ…

Δυστυχώς επαληθέφθηκε με τον πιο παράδοξο τρόπο…

Μια ιστορία, μαρτυρία, πραγματικότητα συμπολίτη μας, η οποία έφτασε στα “αυτιά” μας και μετά από διασταύρωση των στοιχείων την δημοσιοποιούμε…..

Συμπολίτης μας ο οποίος λόγω άτυχων συγκυριών έμεινε άνεργος και άστεγος και ταυτόχρονα είναι και άρρωστος από κάποια πάθηση του φάρυγγα. Εχει κλεισει ο οισοφάγος του και πηγαίνει εδώ και καιρό και κάνει διάνοιξη οισοφάγου μία επίπονη διαδικασία.

Αυτό το διάστημα έφυγε από το σπίτι που νοίκιαζε γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει το νοίκι δεν έχει πού να κοιμηθεί και  κυκλοφορεί στους δρόμους

Άστεγος και χωρίς  καμία πρόβλεψη από την πολιτεία, για όλους αυτούς ανθρώπους που κυκλοφορούν στο δρόμο, άστεγοι, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας με τις δομές που τους φιλοξενουν να έχουν κλείσει και να μην δέχονται καινούργια άτομα.

Επιπλέον, δυσκολία με τα συσσίτια που σταμάτησαν με την απαγόρευση κυκλοφορίας και επαναλειτουργούν με την διαφορά ότι πρέπει να πηγαίνεις κάθε εβδομάδα μία φορά να σου ανανεώνουν την κάρτα σίτισης. Αυτή τη βδομάδα του την ανανέωσαν, για την επόμενη του είπαν να κάνει υπομονή μία εβδομάδα γιατί από την επομένη μπορεί να φάει.

Στην  επικοινωνία με δήμους,  γιατρούς χωρίς σύνορα, σε δομές , σε ημερήσιες φροντίδες, έλαβε την  ίδια απάντηση “Ναι καταλαβαίνουμε αλλά τις επόμενες μέρες θα δοθεί κάποια λύση”.

Το αποκορύφωμα είναι ότι σήμερα σε αυτόν τον άνθρωπο κάποιοι αστυνομικοί που θεωρούν ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους και εφαρμόζουν το νόμο κατά γράμμα  δώσανε 150 ευρώ κλήση γιατί δεν είχε πάρει άδεια να κυκλοφορεί.

Δεν κυκλοφορεί….. Ψαχνει να βρει τρόπο να επιβιώσει. #μένουμεΜέσα δεν ισχύει για αυτους τους συνανθρώπους μας. Δεν εχουν που να μείνουν…..

Η κλήση 👇

ΕΚΚΛΗΣΗ με οποιοδήποτε τρόπο να βοηθήσουμε αυτό το παιδί.

Στην διάθεσή σας στοιχεία που αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω, καθώς και τα στοιχεία του Συνανθρώπου μας.

ΥΓ. Ο συνάνθρωπός μας στο παρελθόν ήταν εκεί για όσους δεν μπορούσαν με την εθελοντική συμμετοχή του  σε εκδηλώσεις για την ενίσχυση φιλανθρωπικών σκοπών.

www.stekiradio.gr