«Συνάντηση ΟΜΚΕ – ΕΣΡ»

«Συνάντηση ΟΜΚΕ – ΕΣΡ»

Τετάρτη, 31/10/2018, ο κ. Κωνσταντίνος Σίμψης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, και ο κ. Κωνσταντίνος Γαργάλης, ταμίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, συνάντησαν στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) τον πρόεδρο του ΕΣΡ, κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο, καθώς και τον αντιπρόεδρο, κ. Ξενοφώντα-Ροδόλφο Μορώνη, προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα της προσβασιμότητας των ΜΜΕ.

Τόσο ο κ. Σίμψης όσο και ο κ. Γαργάλης αναφέρθηκαν στον νόμο 4488/2017 και συγκεκριμένα στο άρθρο 67, όπου αναφέρεται ότι τα ΜΜΕ υποχρεούνται να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, όπως τον υποτιτλισμό, αλλά και να ενσωματώνουν στο πρόγραμμά τους τη διερμηνεία στη νοηματική, ώστε να το καταστήσουν πλήρως προσβάσιμο στους κωφούς και βαρήκοους αποδέκτες. Στη συνέχεια τόνισαν την άμεση και επιτακτική ανάγκη ο νόμος να εφαρμοστεί από τα κανάλια, ειδικά τώρα που διαμορφώνεται το νέο τηλεοπτικό τοπίο, και επιπλέον επισήμαναν ότι η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας καθιστά ακόμα πιο εφικτή την προσβασιμότητα των ΜΜΕ προς τους κωφούς και βαρήκοους πολίτες, σε ισότιμη βάση με όλους τους υπόλοιπους τηλεθεατές.

Από την πλευρά του ΕΣΡ, ο κ. Κουτρομάνος και ο κ. Μορώνης δεσμεύτηκαν ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση και ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας τόσο με τους υπεύθυνους των τηλεοπτικών καναλιών όσο και με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος.

www.stekiradio.gr-Anastasia Sarantidou