Ο Δήμαρχος Πειραιά Κύριος Γιάννης Μώραλης με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Κύριο Δημήτρη Καρύδη, παρέδωσαν την Μάσκα Προστασίας των Κωφών στο Σωματείο “Το Στέκι”, στον χώρο του Blue Lab Piraeus.

Η Τετάρτη 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα για το Steki Radio και όλο το ΤΕΑΜ που δούλεψε σχεδόν 6 μήνες για να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα!!! Ο Δήμαρχος Πειραιά Κύριος Γιάννης Μώραλης με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Κύριο Δημήτρη Καρύδη, μας έκαναν την ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΤΙΜΗ να διοργανώσουν μια εκδήλωση για την ΕΠΊΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ της Μάσκας Πολλαπλών Χρήσεων, στον χώρο του Blue Lab Piraeus!!!
Ήμασταν Όλοι εκεί γιατί είπαμε στο Steki Radio πιστεύουμε στην Ομαδικότητα!!! Ήταν ο εμπνευστής Dimitris Petrounias , ο Andreas Karampelas και Dukas Galanos από την Εταιρεία AD3Ddesigns όπου είχαν την Ευθύνη της Έρευνας, του Σχεδιασμού και την Τελική Υλοποίηση της Μάσκας, το www.stekiradio.gr που είναι Επίσημος Χορηγός και η Ολυμπιονίκης Κωφών Tae Kwon Do Δήμητρα Πασχάλη που μας βοήθησε για το τελικό σχέδιο !

 

Έχουμε δώσει μια Υπόσχεση και την τηρούμε!!! Πάντα δίπλα στον Συνάνθρωπο με Καινοτόμες Ιδέες που μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητα του!!!

Ευχαριστούμε το Blue Lab Piraeus για την Χορηγία 100 Μασκών, όπου κι εμείς με την σειρά μας θα τις κάνουμε ΔΩΡΕΑ εκεί που πρέπει. Αισθάνομαι ιδιαίτερα Υπερήφανη και Χαρούμενη για τη σημερινή παρουσίαση!!

Ευχαριστούμε το Κανάλι του Πειραιά https://kanaliena.gr/ που κάλυψε την εκδήλωση και θα υπάρξει αρκετό υλικό να δείτε και να ακούσετε, τον Διευθυντή του Blue Lab Piraeus Ηλίας Σαλπέας και τον Antreas Kantaros για την επίβλεψη των Εκτυπώσεων!!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΉΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΆ


 

 

 

Σε μια ακόμη ενέργεια κοινωνικού σκοπού προχώρησε ο Δήμος Πειραιά.
Αξιοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», κατασκεύασε 100 ειδικές μάσκες για κωφούς.
Η αναγκαιότητα για την κατασκευή ειδικής μάσκας προέκυψε από το γεγονός πως η χρήση μάσκας προστασίας, είτε υφασμάτινη είτε μιας χρήσης, ενώ παρέχει προστασία κατά της διασποράς της πανδημίας, δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη θέαση του στόματος του ατόμου που την χρησιμοποιεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι κωφοί να «διαβάσουν» και να κατανοήσουν τι λένε οι συμπολίτες τους από την κίνηση των χειλιών.
Οι μάσκες παραδόθηκαν χθες από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καρύδη στην Πρόεδρο του Συλλόγου «Το Στέκι» κα Σαραντίδου και την Ολυμπιονίκη Deaflympics Tae Kwon Do και Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών Κωφών IMAFD κα Δήμητρα Πασχάλη, η οποία είναι και η ίδια κωφή.
Η ιδέα ήταν του Κλινικού Ψυχολόγου Δημήτρη Πετρούνια, ενώ ο Σχεδιασμός, η Έρευνα και ο Τελικός Σχεδιασμός ήταν από την Εταιρεία AD3Ddesigns Ανδρέας Καράμπελας – Δούκας Γαλανός.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Κατασκευάσαμε στο Κέντρο καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη του Δήμου Πειραιά Blue Lab, μάσκες προστασίας για κωφούς συμπολίτες μας, με διάφανο μπροστινό μέρος, ώστε να φαίνονται τα χείλη των συνομιλητών.
Εκατό τέτοιες μάσκες παραδώσαμε στον Σύλλογο «Το Στέκι» για να τις διαθέσει σε ανθρώπους που θα βοηθηθούν. Το μόνο που χρειάστηκε, για ακόμα μια φορά, ήταν μια καινοτόμος ιδέα, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και πάνω απ’ όλα η διάθεση για συνεργασία και κοινωνική προσφορά. Το Blue Lab, από την αρχή της πανδημίας, εκτός από την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, στηρίζει με δράσεις και πρωτοβουλίες την κοινωνία, αξιοποιώντας τον προηγμένο εξοπλισμό που διαθέτει και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου από τον Δήμο μας».

Ο Αντιδήμαρχος προγραμματισμού και ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, σε δήλωσή του, υπογράμμισε:

«Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα που είχε ο Σύλλογος το «Στέκι» για ΑμεΑ – η Πρόεδρος του κα Σαραντίδου – και τα παιδιά που είναι κωφοί που ζήτησαν μία συνεργασία με το «Blue Lab» για να παραχθεί, αυτή η μάσκα που τους επιτρέπει να επικοινωνούν με τους άλλους ανθρώπους, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους και τη συνεννόησή τους.
Για το γαλάζιο εργαστήριό μας έχει πολύ μεγάλη σημασία, εκτός από τα θέματα της επιχειρηματικότητας, να δίνουμε ένα δείγμα γραφής και σε κοινωνικό επίπεδο, όπως κάναμε στο παρελθόν με τις ασπίδες προστασίας προσώπου και τις συσκευές καθαρισμού και αποστείρωσης του αέρα.
Χαιρόμαστε πάρα πολύ, γιατί μέσα από μία συνεργασία με την ομάδα των παιδιών σχεδιάστηκε αυτή η μάσκα και παρήχθη εδώ στο «Blue Lab», το μεγαλύτερο της μέρος και πιστεύουμε ότι έτσι η ζωή τους γίνεται καλύτερη».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Το Στέκι» κα Αναστασία Σαραντίδου, σε δήλωσή της, σημείωσε:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο κ. Μώραλη, τον Αντιδήμαρχο κ. Καρύδη, το «Blue Lab Piraeus», που αγάπησε και στήριξε μία πρωτοβουλία, η οποία αφορά αποκλειστικά τους κωφούς συνανθρώπους μας. Αυτό γεννήθηκε μέσα από την πανδημία που λόγω της μάσκας υπήρχε ένα πρόβλημα συνεννόησης. Διότι οι κωφοί κάνουν ανάγνωση των χειλιών».

Η Ολυμπιονίκης Deaflympics Tae Kwon Do και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών Κωφών IMAFD κα Δήμητρα Πασχάλη αναφέρει, σε δήλωσή της:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ο Δημήτρης Πετρούνιας σκέφτηκε και τους Κωφούς Συνανθρώπους του, διότι λόγω της μάσκας δεν μπορούμε να καταλάβουμε μια συνομιλία.
Οι Κωφοί όπως γνωρίζετε διαβάζουμε τα χείλη όποτε αντιμετωπίζαμε πολλά προβλήματα ιδιαίτερα στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Όπως σας είπα την ιδέα αυτή ανέλαβε να την υλοποιήσει ο κ. Δημήτρης Πετρούνιας, και η Εταιρεία AD3Ddesign του κ. Ανδρέα Καράμπελα και του κ. Δούκα Γαλανού με την δική μου καθοδήγηση για να γίνει πράξη.
Μετά από πολλές αλλαγές από το αρχικό σχέδιο, καταλήξαμε σε αυτήν την καταπληκτική μάσκα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Καρύδη που και το Blue Lab Piraeus που αγκάλιασε όλο αυτό και συνέβαλε σημαντικά παραδίδοντάς μας 100 μάσκες.
Εύχομαι να συνεχίσουν τέτοιες ιδέες να γίνονται πράξη. Η προώθηση της μάσκας γίνεται από τον Χορηγό Επικοινωνίας μου το www.stekiradio.gr .»

Στην παράδοση των μασκών παρευρέθηκαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου κ. Ηλίας Σαλπέας, ο κλινικός ψυχολόγος κ. Δημήτρης Πετρούνιας, και οι μηχανικοί μηχανολόγοι κ. Ανδρέας Καράμπελας και κ. Δούκας Γαλανός.

www.stekiradio.gr – Anastasia Sarantidou