Αθήνα 13 Φεβρουαρίου 2020

Ανοιχτή Επιστολή

Αγαπητοί συμπολίτες,

Μετά από χρόνια ευαισθητοποίησης για ΑμεΑ και ευπαθείς ομάδες και την ενασχόλησή μου με προβλήματα που προκύπτουν, μέσα από το σωματείο “Το Στέκι”(www.stekiamea.gr), αγωνίζομαι μαζι σας, για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους/μας, όπως ΚΕΠΑ, ασφαλιστικά, πρόσβαση κ.α.

Με την δύναμη της φωνής του πρώτου διαδικτυακού ραδιοφώνου των ΑμεΑ στην Ελλάδα, www.stekiradio.gr, όπου καθημερινά λαμβάνουμε πολλά μηνύματα παραπόνων για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες (και οχι μονο)και σύμφωνα με την ενημέρωση που λαμβάνουμε από τα Δελτία Τύπου των υπουργείων, προσπαθούμε να καθοδηγήσουμε τους πολίτες έτσι ώστε να καταφέρουν να εξυπηρετηθούν. Πολλές φορές όμως οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται σε βασικά αιτήματα ακόμα και όταν υπάρχει πρόβλεψη από την πολιτεία.

Βλέπω ότι αρκετά συχνά συμπολίτες μας προσπαθούν ατομικά, να επικοινωνήσουν καθημερινά προβλήματα, με στόχο την εύρεση λύσης, την ευαισθητοποίηση και άλλων συνανθρώπων μας και τελικά την πάταξη των περιπτώσεων που συμπολίτες μας δεν σέβονται τίποτα. Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε δει πχ. παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε ράμπες ή πεζοδρόμια με αποτέλεσμα την δυσκολία μετακίνησης μας. Σεβασμός κανένας. 

Λόγο του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα και της περίπτωσης της κυρίας που έβαλε φωτογραφία, χωρίς να κρύψει τον αριθμό κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα μήνυσης και απαίτησης χρηματικού ποσού που το δικαστήριο επέβαλε, πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους έτσι ώστε να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας.

Μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε τις πόλεις μας καλύτερες για εμάς και τα παιδία μας.

Σας ζητάμε να συνεχίσετε να αγωνίζεστε για τα δικαιώματα μας, μαζί με εμάς. Να συμμετάσχετε πραγματικά σε ένα καλύτερο αύριο, μαζί με εμάς

Στείλτε μας τα παράπονα σας, τα προβλήματα και τις περιπτώσεις που βλέπετε, που βιώνετε  και εμείς με την σειρά μας, μαζί σας,  έχοντας την δύναμη που μας δίνετε εσείς, θα μπορέσουμε καλύτερα και ενωμένοι να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ

Το Στέκι